26 Aralık 2018 17:48 | Son Güncelleme: 26 Aralık 2018 17:50

Ramil Guliyev'in gözü Usain Bolt'un tahtında

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev, 2019'da yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası'da unvanını korumak istediğini bildirdi.

(AKŞAM)

Bu yıl Berlin'de 7-12 Ağustos'ta gerçekleştirilen Avrupa Atletizm  Şampiyonası'nda erkekler 200 metrede şampiyona rekorunu 19,76 saniyeye indirerek  altın madalya kazanan Ramil Guliyev, daha sonra katıldığı yarışlarda da  başarısını sürdürdü.

Guliyev, Skolimowska Memorial yarışlarında 100 metrede üçüncü, Elmas  Lig'in final etabında 200 metrede ikinci, Uluslararası Atletizm Federasyonları  Birliği'nin (IAAF) düzenlediği Kıtalar Kupası'nda 200 metre ve 4x100 bayrak  yarışında ikinci oldu. Milli sporcu, Antalya'da düzenlenen Gloria Kupası'ndaysa  200 metrede altın madalya kazanarak, 2018 yılını oldukça iyi bir şekilde kapattı.

Yeni sezon öncesinde Antalya'nın Belek turizm merkezinde kamp yapan  milli sporcu, 2017 Dünya Şampiyonası'nda 200 metre final yarışında 20,09'luk  derecesiyle elde ettiği dünya şampiyonu unvanını koruyarak, erkekler 200 metre  rekorunu 19,19 ile elinde bulunduran eski atlet Usain Bolt'un yerini doldurmaya  çalışacak.

Guliyev: "Dünyanın en iyisi olmak farklı bir durum"

Milli atlet Guliyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2019 yılı  hazırlıklarına Antalya'daki kampla sürdürdüklerini belirterek, yılbaşından sonra  Moskova kampına geçeceklerini anlattı.

Guliyev, sakatlık yaşamadığı taktirde 2019'da güzel bir sezon  geçireceğine inandığını vurgulayarak, "Dünya şampiyonu unvanını korumak için  çalışıyoruz. Bu benim için çok önemli. Usain Bolt gibi bir sporcu atletizmden  gitti ve yeri boşaldı. O yeri alabilmek için çok çalışıyoruz. Hedefimiz büyük.  Dünyanın en iyisi olmak farklı bir durum. Onun için de çok çalışıyorum." diye  konuştu.

Dünya şampiyonu olmasının kendisi üzerinde bir baskı oluşturmadığını  işaret eden Guliyev, kafasında herhangi bir problem olmadığı sürece iyi bir  programla her şeyi yapabileceğine inandığını vurguladı.

"Çok güzel şeyler yapılacağına inanıyorum"

Milli atlet Guliyev, Türkiye'de atletizm sporu için çok şey  yapıldığını, ancak başarı için acele edilmemesi, biraz beklenmesi gerektiğini  savundu.

Alttan yetişen gençlerden güzel dereceler göreceklerine inandığını  aktaran Guliyev, "Türkiye'de yeni statlar yapılıyor ve programlı, sistemli  çalışmalar yürütülüyor. İnşallah, 2024 ve 2028 Olimpiyatları'na atletizmde takım  olarak katılırız. Çok güzel şeyler yapılacağına inanıyorum." ifadelerini  kullandı.

Diğer Haberler

59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU FETHİYE – MARMARİS ETABINDA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLUYOR
CANLI DİNLE
TEK BAŞINA
Cem Dizdar