01 Temmuz 2018 10:47 | Son Güncelleme: 01 Temmuz 2018 10:53

At yarışlarında Gazi Koşusu heyecanı

Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 92.'si bugün Veliefendi Hipodromu'nda koşulacak, 2018 yılının şampiyonu belli olacak.

1927 yılından bu yana Büyük Önder Atatürk adına düzenlenen bu önemli klasik 2400 metre mesafede ve çim pistte yapılacak. Saat 17.15’te startı verilecek koşuda toplam 21 üç yaşlı İngiliz tayı kıyasıya mücadele edecek. Finişi önde geçen safkan sahibine 1 milyon 650 bin TL kazandıracak.

Nefesler tutuldu ve herkesin beklediği o an geldi... 1927 yılında Ali Muhiddin Hacıbekir’in sahibi olduğu Neriman’la başlayan Gazi Koşusu’nun hikayesi bugün Veliefedi Hipodromu’nda bir kez daha yazılacak. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adına düzenlenen Türk yarışçılığının derbisi 92. kez koşulacak. Koşuya katılacaklar tarihe geçmek için kıyasıya yarışacak...

Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez katılabildiği Gazi Koşusu’nda 21 safkan üç yaşlı İngiliz tayı mücadele edecek. Yarış saat 17.15’te start alacak ve 2400 metre mesafede çim pistte koşulacak.

Bu önemli koşuyu kazanan safkan, sahibini de zengin edecek. Finişi önde geçecek tay sahibine 1 milyon 650 bin lira kazandıracak. Koşuda ikinciye 660 bin, üçüncüye 330 bin, dördüncüye ise 165 bin lira ikramiye verilecek. Böylece ilk dörde girecek safkanların kazanacağı toplam ikramiye 2 milyon 805 bin lira olacak.

Ayrıca koşuda dereceye girecek atlar için 701 bin 250 lira da yetiştiricilik primi dağıtılacak.  92. Gazi Koşusu’nu kazanacak safkanın sahibi, birincilik ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 2 milyon 523 bin 350 liranın sahibi olacak. Kazanan safkanın sahibinin, aynı zamanda tayın yetiştiricisi de olması halinde 412 bin 500 lira yetiştiricilik primi elde edip, kazancını 2 milyon 935 bin 850 liraya çıkaracak.

‘Yarışçılığın bayramı’

Türk yarışçılık camiası, bugünkü yarış öncesi Veliefendi Hipodromu’nda dün bir araya geldi. Etkinliğe Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu üyeleri, Gazi Koşusu’na katılacak safkanların sahipleri ve jokeyleri katıldı.

Herkese bol şans dileyen Başkan Adalı, “At yarışçılığının bayramı niteliğinde bir gün olacak. Hipodromda çeşitli  etkinliklerimiz olacak. Tüm İstanbulluları özellikle çocuklarıyla bekliyoruz. Güzel piknik alanlarımız ve zevkle izleyecekleri yarışlar var” diye konuştu.

‘Hedefim 4’te 4’

Son 3 Gazi Koşusu’nu kazanarak büyük bir başarıya imza atan jokey Ahmet Çelik etkinlikte en çok ilgi çeken isimlerin başında yer aldı. Çelik, “Çok büyük bir heyecan yaşayacağız. Büyük yarışlar kazansak da bir jokey Gazi Koşusu kazanmadığı zaman burukluk hisseder” dedi. Çelik, yarışı bir kez kazanması durumunda Ekrem Kurt ile paylaştığı üst üste kazanma rekorunu tek başına ele alacağını aktararak, “Üç sene üst üste kazanmak herkese nasip olacak bir şey değil. Onun için çok mutluyum. Şans bizden yana olursa rekoru kıracağım” diye konuştu.

Müthiş derece

Gazi Koşusu’nda en iyi derece Bold Pilot isimli safkana ait bulunuyor. Merhum Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot 1996 yılında kazandığı kupada birinciliğe 2.26.22’lik derecesiyle uzanmıştı. Bu rekor tam 22 yıldır kırılamadı.

(Milliyet)

 

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU TOUR OF TÜRKİYE!
CANLI DİNLE
TEKRAR YAYIN
Cem Dizdar