20 Şubat 2019 17:48 | Son Güncelleme: 20 Şubat 2019 17:50

''Türkiye eğer gelişmek istiyorsa yerli oyunculara önem vermeli''

Türkiye A Milli Takımı'ndaki görevine son verilen Mircea Lucescu, TFF ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı.

(Sporx)

Türkiye A Milli Takımı'ndaki görevine son verilen Mircea Lucescu, İtalyan La Gazetta dello Sport gazetesine röportaj verirken görevinden ayrılma sürecini anlattı.

Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı görüşmeyi anlatan Romanyalı teknik direktör, ''Avrupa Şampiyonası Elemeleri vardı. Ben de TFF'ye ya sözleşmemi 2 yıl uzatın ya da yerime başkasını bulun dedim. Elemelere başlayıp yarıda bıraksam takım için adil olmazdı.'' sözlerini kullandı.

''GALATASARAY'IN İLK 11'İNE BAKIN, HEPSİ YABANCI''

Yabancı sınırlaması hakkında görüşlerini yineleyen Lucescu, ''Türkiye'de yeni bir takım inşa ettim. Takımı 30 yaş ortalaması ile aldım ve 23 ortalama ile bıraktım. Bunu yabancı sınırı olmayan bir ülkede yaptım. 2 ve 3. Lig'den futbolcular bulmak zorunda kaldım. Türkiye eğer gelişmek istiyorsa yerli oyunculara önem vermeli. Galatasaray'ın Benfica karşısında çıkan 11'ine bakın. 11 oyuncunun tamamı yabancı.'' diye konuştu.

''TÜRKLERİN GELECEĞİ ÇOK PARLAK''

Genç Türk oyuncuların geleceğinin çok parlak olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, ''Genç Türkler çok iyi. Bunlardan biri Merih Demiral. 20 yaşında Sassuolo'ya gitti. Yanında Stuttgart'a giden Ozan Kabak olacak. Bursaspor'dan Burak Kapacak var. Türkiye'nin gelecekteki defansı bu şekilde olacak. Orta sahada ise Trabzonspor'un iki genci Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür var. Bu jenerasyon gerçekten çok iyi ama hep söylediğim gibi takımlarında sürekli oynamak zorundalar.'' dedi.

''KULÜP TAKIMI ÇALIŞTIRMAK İSTİYORUM''

Geleceği hakkında da konuşan Lucescu, ''Artık tekrar kulüp takımı çalıştırmak istiyorum. Çalışmayı çok seven bir insanım, her gün çalışmak istiyorum. Brescia ve Donetsk'te olduğu gibi genç oyuncular yetiştirmek istiyorum.'' diyerek sözlerini bitirdi.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE