20 Eylül 2019 09:45 | Son Güncelleme: 20 Eylül 2019 09:48

''Olağanüstü bir oyuncu''

Şampiyonlar Ligi’nde Shakhtar Donestk deplasmanındaki 3-0’lık zaferde harika bir oyun ortaya koyup, 1 de gol atan İlkay için Hocası, “Olağanüstü bir oyuncu. Ayrıca o pozisyonda pek çok kişinin yapamayacağını yaptı” ifadelerini kullandı.

(AKŞAM)

Devler Ligi’nde mücadele eden M.City, Shakhtar Donetsk deplasmanından 3-0’lık galibiyetle döndü. Dünya basınında bu önemli zaferde en büyük pay sahibi olan oyuncuların başında gelen İlkay Gündoğan manşetlere çıktı. Türk asıllı Alman pasaportlu İlkay’ın ortaya koyduğu futbol, Ukrayna basını tarafından, “Kusursuz, mükemmel” gibi ifadelerle övüldü. Teknik Direktör Pep Guardiola da İlkay’ın sergilediği oyundan çok memnun olduğunu, onun gibi bir çok pozisyonda oynayabilen joker futbolcuların, işini kolaylaştırdığını söyledi. Karşılaşma sonrası İspanyol teknik adam İlkay Gündoğan hakkında sorulan sorulara, “Olağanüstü bir oyuncu. Ayrıca o pozisyonda bir çok futbolcu onun yaptığını yapamazdı. Pek çok işi ne kadar iyi yaptığını herkes biliyor” ifadelerini kullandı.

İLK GOLE KATKISI BÜYÜK

İlkay dışında o bölgede görev yapan Fernandinho’yu da övgün Guardiola, “İnsanlar artık İlkay’ın yaptıklarını daha çok görmeye başladı. Geçen sezon Fernandinho’nun dışarıda olduğu dönemde İlkay olmasaydı, Premier Lig’i kazanamazdık. İki veya üç farklı pozisyonda oynayabiliyor ve Shakhtar’a karşı da olağanüstü bir performans sergiledi” ifadesini kullandı. İlkay’ın bu önemli maçın 24. dakikasında yan direkten dönen şutunu da Riyad Mahrez tamamladı.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BODRUM – KUŞADASI ETABI İLE DEVAM ETTİ
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
CANLI DİNLE