29 Temmuz 2020 11:24 | Son Güncelleme: 29 Temmuz 2020 11:26

''Küme düşme kaldırılsın, yeni yabancı kuralı ertelensin''

Kulüpler Birliği'nin 3.5 saatlik toplantısının ardından kararları başkan Mehmet Sepil açıkladı.

(AKŞAM)

1-Kulüplerin tamamı düşmenin kaldırılması için federasyona tavsiyede bulunma kararı aldı. 2-Digiturk'le bir kontratımız var. Buna sadık kalınmalı. Görüşmelerde kulüpler de bulunmalı. 3-Federasyon yeni yabancı kuralını 1 yıl daha ertelesin. Yeni sezonda yol haritası belirlensin. 4-Harcama limitleri konusunda farklı fikirler var. Federasyon kulüplerimizin elini rahatlatmalı. 5-Rezerv lig kurulmalı ve A takımlarda oynayamayan gençlerimiz burada kendini geliştirmeli.

Kulüpler Birliği Vakfı, aylık olağan toplantısını dün İstanbul’da gerçekleştirdi. Toplantıya bu sezon Süper Lig’de mücadele eden 18 takımın yanı sıra ligin yeni takımları Hatayspor ve Erzurum’un da yetkilileri katıldı. Birçok konu konuşuldu. Toplantı 3.5 saat sürdü. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil toplantı sonrası alınan tavsiye kararlarını açıkladı: “Sorunlarımızı tartıştık. Süper Lig’in yeni takımları Hatay ve Erzurum başkanları da toplantıda yer aldı. Lige yükselecek üçüncü takım belli olmadan kararlar almamız mümkün değil.

20 TAKIMIN ORTAK KARARI 

Ligi son 3 sırada bitiren Kayseri, Malatya ve A.Gücü, ligden düşmenin kaldırılmasını talep etti. 18 kulübün tamamı, hatta Hatay ve Erzurumspor’la birlikte 20 kulüp federasyona tavsiyede bulunma kararı aldı. TFF Başkanı Nihat Özdemir, geçtiğimiz günlerde Digiturk ile bir rakamda anlaştıklarını söyledi. Kulüplerin içinde olmadığı bir pazarlığı doğru bulmadık. Yapılacak görüşmelerin tamamında biz de olmak istiyoruz. Biz her zaman yayıncı kuruluş ile yapılan görüşmelere hazırız ama ortada mevcut bir kontrat olduğunu ve uygulanması gerektiğini tekrar Türkiye Futbol Federasyonu’na hatırlatacağız. 

KULÜPLER BÜYÜK SIKINTIYA GİRER 

Federasyona yabancı kuralının 1 yıl ertelenmesini önereceğiz. Yabancı oyuncu kuralının Türk futboluna katkısı yoktur. TFF’nin harcama limitleri, kulüplerin ihtiyacını karşılamıyor. 2020-21’de çok kulüp sıkıntıya girecek. Tüm kulüpler olarak TFF’ye endişelerimizi ileteceğiz. Nasıl Türk oyuncu hazırlarız diye düşünüyoruz ama onları maalesef oynatamıyoruz. Rezerv lig için ne kadar görüşme yaptıysak şu ana kadar Futbol Federasyonu’ndan bir dönüş olmadı. Bu konuda da TFF ile görüşme yapacağız”

GÖZBAŞI AYRILDI

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, Kulüpler Birliği toplantısı başladıktan kısa bir süre sonra salondan ayrıldı. Kasımpaşa yöneticisi Fatih Saraç, Berna Gözbaşı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Gözbaşı, toplantıya tekrar katıldı. 

RİVA’DA KRİTİK TOPLANTI

Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, TFF’nin davetiyle bugün saat 14.00’te Riva’da gerçekleştirilecek toplantıya katılacak.

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE