24 Ocak 2020 11:54 | Son Güncelleme: 24 Ocak 2020 17:41

İşte Fenerbahçe'nin transfer yapabilmesi için tek şartı!

Sarı-lacivertlilerin itirazını görüşen kurul, harcama limitine 16 milyon TL daha ekledi. Kanarya yine eksi’den kurtulamadı. Transfer için oyuncu satışı şart!

(Fotomaç)

Fenerbahçe'ye 'harcama limiti' konusunda Tahkim Kurulu'ndan da beklenen müjde gelmedi. Sarı- lacivertli kulübün itirazını dün karara bağlayan kurul; itirazın kısmen kabul edilerek harcama limitine 16 milyon TL daha eklenmesine oybirliği ile karar verildiğini açıkladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Lisans Kurulu'nun daha önce kısmen kabul ettiği yapılandırma anlaşması ile harcama limitlerinin - 40 milyon TL'ye gerilediğini açıklamış ve, "50-55 milyon TL limit açılırsa iki transfer rahat yaparız. Mevcut şartlarda transfer yapma şansımız yok" ifadelerini kullanmıştı.

UMUTLAR MIHA ZAJC'TA

Tahkim Kurulu'nun kararı sonrası Fenerbahçe'nin harcama limiti -24 milyon TL'ye inmiş oldu. Sarı-lacivertliler artıya geçemediği için halen transfer yapamıyor. Ancak İnter'e giden Victor Moses'in maaşı ile yarım sezonluk kiralama ücreti de bundan düşülecek. Bu rakamın 2-2.5 milyon euro olması bekleniyor. Brescia'nın istediği Miha Zajc'ın da 3-4 milyon euro'ya satılması durumunda Fenerbahçe'nin artıya geçme şansı var. Zajc gider ve artıya geçilirse öncelikle Falette'nin lisansı çıkarılacak. Limit yeterse ya da başka oyuncu satılırsa sol beke Rodriguez'in transferi de bitirilecek.

OYUNCU SATMAZSA PUANI SİLİNEBİLİR

Fenerbahçe'yi oyuncu satmaması halinde puan silmeye varan ceza tehlikesi bekliyor! TFF'nin 'Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'na göre harcama limitlerini yüzde 5 aşan takımlara ihtar, yüzde 6 ila 10 aşanlara kadro sınırlaması, yüzde 11-15 aşanlara transfer yasağı, yüzde 16 ve üzeri aşımda ise 1-3 puan silme cezası uygulanıyor.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU FETHİYE – MARMARİS ETABINDA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLUYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BAŞLADI! İLK ETABI FABIO JAKOBSEN KAZANDI
Pedallar 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için çevrilecek
CANLI DİNLE
MIXED ZONE
Ömer Necati Albayrak