06 Aralık 2019 11:00 | Son Güncelleme: 06 Aralık 2019 17:26

Anlaşma sağlandı! Basın toplantısı ile duyuruldu

Galatasaray, Florya ve Riva için Emlak Konut GYO ile tekrar anlaşma sağladı.

Emlak Konut, Galatasaray ile Riva Projesi'nin devam edeceğini, Florya arsasının kapsam dışı bırakılmasına karar verildiğini KAP'a bildirdi.

Galatasaray Spor Kulübü ile Emlak Konut arasında Riva'da anlaşma imzalanıyor.

FLORYA, GALATASARAY'DA KALIYOR

Galatasaray'da Emlak Konut ile Florya arazisi üzerinde anlaşma sağlandı.

Sarı-kırmızılıların Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yer aldığı araziyi Emlak Konut'a vadeli olarak 120 milyon TL ve faizlerini ödeyerek geri alacağı öğrenildi. Galatasaray böylece, kendisi açısından tarihi önem taşıyan Florya'dan taşınmayacak.

Bununla birlikte Riva'daki Düşler Projesi de devam ettirilecek.

MUSTAFA CENGİZ'DEN AÇIKLAMALAR

"Bugün burada Galatasaray'ın tarihi bir anına tanıklık ediyoruz. Uzun yıllardan beri, 2016'dan beri süren maaelsef fiziki ve hukuki nedenlerden ötürü çıkamadığımız evimize yasal dönüşümüzü sağlamış bulunuyoruz. Ben bunun temelinin oluşumunu sağlayan, Selahattin Beyaz'ı teşekkür ediyorum. Bu değerli araziyi, İstanbul'un pırlantalarından biri olan bu araziyi bu hale getiren yönetimlere teşekkür ediyorum. Projeye katkı sağlayan değerli kardeşlerimi kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Çevre Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bugün çok önemli bir gün, tarihi bir an. Florya, bütün kulüplerin olduğu gibi bizim de mabedimiz, çalışma alanımız, yuvamız, evimiz"

120 MİLYON TL ÖDÜYORUZ"

"Biz bu gecikmeden, 2016'dan ihalenin realize olduğu Mayıs 2018 itibariyle kaynaklanan bütün giderleri, faizleri ödeyeceğiz. Aldığımız parayı tekrar iade ediyoruz. 120 milyon TL'yi. Biz evimizin bedelini tekrar ödeyerek, bu konu çok önemli, bedel ödeyerek tekrar sahip oluyoruz. Ne mutlu! Bütün kulüplerimizin de yuvasına kavuşmasını dilerim. Yuva en önemli şeydir. Taraftarımız ve rakiplerimizin de bu bağlamda değerlendirmesini rica ederim. 120 milyon Tl ve gider ödeyeceğiz. Giderlerin içinde Riva da var. Riva'yı canlandırmamız gerekiyor. Şampiyonluk için uğraşırken bu projeye tam destek veremediğimizi ikrar ediyorum. Bugün Riva, İstanbul'un hem ulaşım, hem sağlam kaya, depreme dayanıklılık açısından en değerli yerlerinden bir tanesi. Gelecek Riva'da"

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
FIRTINA SAATİ
Safa Can Konuksever