11 Ağustos 2017 00:00 | Son Güncelleme: 11 Ağustos 2017 09:53

Ramil Guliyev tarih yazdı!

16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden sporculardan Ramil Guliyev, erkekler 200 metrede dünya şampiyonu oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen şampiyonanın 7. gününde, erkekler 200 metre finali yapıldı.   

Fenerbahçe'nin sporcusu Ramil Guliyev, 20.09'luk derecesiyle Türkiye'ye erkekler 200 metrede ilk altın madalyasını kazandırarak tarihe geçti.      

Güney Afrikalı Wayde Van Niekerk 20.11 ile gümüş, Trinidad Tobagolu Jereem Richards ise 20.11 ile bronz madalya kazandı. Niekerenk, Richards'ı saniyenin binde biri farkla geçerek ikinciliği elde etti.

RAMİL GULİYEV: USAİN BOLT BURADA OLSUN İSTERDİM AMA OLMADI

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede altın madalya kazanan milli atlet Ramil Guliyev, çok inanılmaz bir yarışma olduğunu söyledi.     

TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Guliyev, bu başarıyı elde edebileceğine sene boyunca inandığını dile getirdi.     

Atletizmde dünya şampiyonluğunun en büyük isteği olduğunu vurgulayan Guliyev, "Benim için çok inanılmaz bir yarışma oldu. Bunu başarabileceğime sene boyunca inanmıştım. Bundan sonra inşallah olimpiyatta madalya gelir. Usain Bolt burada olsun isterdim ama olmadı. Sıra bizde, inşallah daha iyi olur. Azerbaycan bayrağıyla tur atma isteğim vardı. Ben bunu yaptım. Yarış çok zor geçti. Bütün sporcular çok hazırdı. Yarışta kim kuvvetliyse o kazandı." diye konuştu.     

Ramil Guliyev sözlerini kendisine destek olan herkese teşekkür ederek tamamladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GULİYEV'İ KUTLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler 200 metrede dünya şampiyonu olan milli sporcu Ramil Guliyev'i kutladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre,  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Guliyev’e telgraf göndererek tebriklerini iletti.

BAŞBAKAN YILDIRIM TEBRİK ETTİ

Başbakan Yıldırım, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler 200 metrede dünya şampiyonu olan milli sporcu Guliyev'e tebrik telgrafı gönderdi.

Başbakan Binali Yıldırım, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler 200 metrede dünya şampiyonu olan milli sporcu Ramil Guliyev'i kutladı.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Yıldırım, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Guliyev’e telgraf göndererek tebriklerini iletti.

AZİZ YILDIRIM: BU AKŞAM AĞLAYACAK POZİSYONDAYIM

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün sporcusu milli atlet Ramil Guliyev'in İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede altın madalya almasından dolayı çok gururlandığını ve ağlayacak duruma geldiğini söyledi.     

Kulüp televizyonu FBTV'ye telefonla bağlanan Yıldırım'ın Ramil Guliyev'in tarihi başarısından bahsederken sesi titredi.     

Milli atletin dünya şampiyonu olmasından dolayı duyduğu gururu dile getiren başkan Yıldırım, "Bu akşam ağlayacak pozisyondaydım. Böyle bir çocuğumuzun dünya şampiyonu olmasından dolayı çok gururluyum. İnşallah diğer sporcularımız da bunu başarırlar." dedi.     

Aziz Yıldırım, Ramil'in kazandığı şampiyonluğu Fenerbahçe camiasına ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulunurken, "Ramil'in bu geceki başarısı, basketbolda Avrupa şampiyonu olan takımımızın başarısıyla eşdeğerdedir, hatta daha fazladır. Burada bireysel bir mücadele olmaktadır. Her şey olabiliyor. Ramil'in buraya gelişinde Fikret Çetinkaya'nın Gürsel Özyurt'un çok büyük emekleri vardır. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın da çok büyük katkıları olmuştur." diye konuştu.     

Ramil Guliyev'in Türk atletizminin adını dünyaya duyurduğunu aktaran Yıldırım, "Azerbaycan devletine de teşekkür etmek lazım. Ramil, bugün iki devletin, bir milletin çocuğu olarak koşmuştur. Bizi gururlandırmıştır. Bütün dünya televizyonlarında hem Fenerbahçe'nin hem de Türkiye'nin adını duyurmuştur. Ramil, bu koşusuyla Türkiye'nin atletizmde var olduğunu dünyaya göstermiş ve ispatlamıştır." ifadelerini kullandı.     

Ramil Guliyev, dünya atletizm şampiyonalarında Türkiye'ye ilk altın madalyasını kazandırarak tarihe geçti.

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU BAŞKANI FATİH ÇİNTİMAR: ARTIK ŞAMPİYONLAR ÇIKARAN BİR ÜLKE OLDUK

TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Çintimar, dünya şampiyonasına 4 yıldır ciddi emekler vererek hazırlandıklarını söyledi.     

Hedeflerini olimpiyatlarda final, dünya şampiyonasında ise madalya olarak belirlediklerini ve bunu başardıklarını belirten Çintimar, "Türkiye bu başarıların hepsine layık. Daha büyük hedeflere inşallah hep birlikte yürüyeceğiz. Çalışmaya, çabalamaya devam edeceğiz. Bütün çocuklarımı kutluyorum." diye konuştu.     

Çok genç bir kadroya sahip olduklarını vurgulayan Çintimar, birçok dalda madalya için yarışacaklarını dile getirdi.     

Federasyon Başkanı Çintimar, şunları kaydetti:     

"Biz sadece finale kalmak için uğraşan bir ülke değil, artık şampiyonlar çıkaran bir ülke olduk. Yıldızlarda Mizgin Ay ile başladık, şimdi Ramil Guliyev ile devam ettik. İnşallah devamı gelecek. 4 yıllık çalışma sonucunda hem altyapıyı belli bir seviyenin üzerine getirdik hem dopingden temizlendik hem de inşallah önümüzdeki dönemin atletizm ülkesi haline gelecek bir yapıya ulaştık. Bunun için bize destek olan, inanan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Spor Genel Müdürümüz, spor teşkilatımız ve kulüplerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bize çok ciddi destek oldular ve biz bu destekler sonucunda şu anda ülkemize bu gururu yaşatma fırsatını elde ettik. Bütün çocuklarımı tüm Türk halkı adına alınlarından öpüyorum, kutluyorum. İnşallah bize daha nice mutluluklar yaşatacaklarına inanıyorum."

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
TEKRAR YAYIN