19 Kasım 2017 14:57 | Son Güncelleme: 19 Kasım 2017 14:59

Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii'ndeki cenaze töreninde Naim Süleymanoğlu'nun annesi ve 3 kızının üzgün halleri dikkat çekti. Naim Süleymanoğlu'nun cenaze törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, "Milli haltercimizin efsane ismi Naim Süleymanoğlu'nu kaybettik. Ahirete bugün yolcu edeceğiz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da "O bir efsaneydi. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

28 Eylül’den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu (50) son yolculuğuna uğurlandı.
 
Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesi Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu camiye getirildi. Tabutun üzerine altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş fotoğrafının konulduğu ve fotoğrafın üzerinde “Kalbimizdesin” yazıldığı görüldü.
 
Törene Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.
 
Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
Caminin çevresinde herhangi bir olumsuzluğa karşı geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.
 
 
BAŞBAKAN YILDIRIM: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
 
Başbakan Binali Yıldırım, "Milli haltercimizin efsane ismi Naim Süleymanoğlu'nu kaybettik. Ahirete bugün yolcu edeceğiz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Naim Süleymanoğlu bugüne kadar hiçbir sporcunun kıramayacağı rekorları kırmış bir efsane, kahraman sporcumuzdur. Ay yıldızlı bayrağı dalgaladırarak göğsümüzü kabartmıştır." dedi.
 
 
BAKAN BAK: MİSYONU, LİDERLİĞİ TARTIŞILMAZDI
 
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Naim Süleymanoğlu'nun cenaze töreni öncesinde yaptığı açıklamasında "Tedavisinin başlaması, takip etti Cumhurbaşkanımız. Naim Süleymanoğlu 1988, 92, 96'da altın madalya kazandı. Dünya halterinin efsane ismi. Messi, Ronaldo'lar konuşuluyorsa, halterde cep herkülü konuşuluyor. O bir semboldü. Rahmetli Turgut Özal onu getirmesi. Orada yaşananların bir sembolüydü. Misyonu, liderliği tartışılmazdı. Time'a kapak olmuştu. Ülkemize çok büyük sevinçler yaşatmıştı. Milletimizin başı sağolsun. Çok üzgünüz. Girişimde bulunduk ve rakibi Leonidis Türkiye'ye geldi. Onun spordaki başarısına herkes saygı duydu. Cumhurbaşkanımız programı olduğu için cenazeye katılamayacak." ifadelerini kullandı.
 
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise, "Spor dünyası için çok değerli bir insandı. Hepimizin başı sağolsun. Ailesine sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

 

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
NESİNE.COM İLE BAHİS GÜNLÜĞÜ