08 Mayıs 2017 13:39 | Son Güncelleme: 08 Mayıs 2017 13:43

Minderde 1949 ruhu! 9 madalya birden...

Serbest ve Greko-Romen'de Avrupa Şampiyonası'nda fırtınalar estiren Güreş Milli Takımı 68 yıl aradan sonra 5 Altın, 1 Gümüş ve 3 Bronzla tarihi bir başarı elde etti.

TÜRKİYE Milli Takımlarının tarih yazdığı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde de madalya yağmuru devam etti. Millilerimiz şampiyonanın son gününde bir bronz ve bir gümüş madalya alırken 6 gün süren müsabakalarda toplam 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak 68 yıl aradan sonra en iyi başarı yakalanmış oldu. Ayrıca Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı Avrupa dördüncüsü oldu.

38 ÜLKE KATILDI

2017 yılı Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlendi. 6 gün süren müsabakalarda 38 ülkeden gelen sporcular Erkekler Serbest, Kadınlar ve Grekoromen kategorilerinde güreşti. Türkiye'yi temsilen mindere 24 güreşçi çıkarken olimpiyattan sonra en büyük başarıyı elde etti.

1949'DA TARİHİ REKOR

Türkiye Milli Güreş Takımımız en fazla madalyayı ise 1949 yılında 6 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak bir rekora imza attı. Efsane kadro olarak da bilinen o dönemdeki milli güreşçilerimiz adeta minderde fırtınalar estirdi.

8 SIKLETTE 6 ALTIN, 1 GÜMÜŞ VE 1 BRONZ

1949 yılında İstanbul'da düzenlenen Büyükler Serbest Güreş Avrupa Şampiyonası'nda 79 kiloda Yaşar Doğu, 57 kiloda Nasuh Akar, 73 kiloda Celal Atik, 87 kiloda Adil Candemir, 67 kiloda Servet Meriç, 52 kiloda Ali Yücel altın madalya kazanırken, 87 kiloda Muharrem Candaş gümüş ve 62 kiloda Nurettin Zafer bronz madalya kazanarak ülkemize büyük gurur yaşatmışlardı.

68 YIL ARADAN SONRAKİ EN BÜYÜK BAŞARI

Türkiye'nin minderde fırtınalar estirdiği bu yılki yapılan şampiyonada milli takım toplam da 5 altın 1 gümüş ve 3 bronz madalya alarak 68 yıl aradan sonraki en büyük başarı olarak tarihe not düştü. 

METEHAN BAŞAR ALTINI KIL PAYI KAÇIRDI

85 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Metehan Başar ilk maçında Azerbaycanlı Arif Nıftullayev, çeyrek finalde Ukraynalı Iurii Shkriuba, yarı finalde Alman rakibi Ramsin Azizsir'i devirerek adını finale yazdırdı. Akşam seansında final maçına çıkan Metehan burada Macar Viktor Lorincz ile karşılaştı. Başa baş giden mücadele sonunda kazanan taraf 3-2 skorla Macar takımı oldu. Metehan Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

TÜRKİYE AVRUPA DÖRDÜNCÜSÜ

Yapılan müsabakalar sonunda Türkiye takım olarak 38 takım arasından 41 puan alarak Avrupa dördüncüsü olurken 43 puanla Belarus üçüncü, 51 puanla Rusya ikinci ve 57 puanla Macaristan takımı birinci oldu.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
NESİNE.COM İLE BAHİS GÜNLÜĞÜ