11 Mayıs 2017 19:50 | Son Güncelleme: 11 Mayıs 2017 19:51

'Gençliğin burada olması bize mutluluk veriyor'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Etnospor Kültür Festivali'yle ilgili, "Hafta sonu anneler ve babalar çocuklarını getirsin. Gençliğin burada olması bize mutluluk veriyor." dedi.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen Etnospor Kültür Festivali'ne katılan "Asrın güreşçisi" unvanlı eski milli sporcu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın öncülüğünde böyle güzel bir etkinliğe şahit oluyoruz. Bilal Bey, yüzü eskimiş, bitmiş, artık tarihten kalkmış, yaşatılmayan, örf, adet ve geleneğimize uygun Orta Asya ve Anadolu'daki bütün sportif faaliyetleri bir arada toplayarak, güzel bir etkinlik yaptı. Bu festivali çok önemsiyor ve destekliyorum. Bazı branşlar var ki artık hepimiz unutmuşuz. Bunları gün yüzüne çıkarmak, toplumumuzla buluşturmak, bu heyecanı yaşatmak güzel bir duygu." diye konuştu.

Bilal Erdoğan ile ekibine, Okçular Vakfı ve festivale emek verenlere teşekkür eden Yerlikaya, "İnşallah ileriki zamanlarda daha farklı formatlarda, Anadolu'da veya Orta Asya'da bilmediğimiz, yeni yeni keşfettiğimiz branşlar da gün yüzüne çıkar ve faaliyete başlar." ifadelerini kullandı.

Hamza Yerlikaya, festivale katılımın yoğun olduğunu ve gençlerin ilgi gösterdiğini vurgulayarak, "Gençlerimiz burada. Geçmişten geleceğe güzel aktarımlar olsun istiyoruz. İnsanımız, gençlerimiz bilsin, geçmişini yaşasın ve anlatsın. O anlamda da çok önemli. İlgi hafta sonu biraz daha artar. Biz, aileler kısa bir zaman kalmasın, burada gününü geçirsin istiyoruz. Etnospor etkinliklerinde dışarıda bulabileceğiniz her şey var. Eğlencesi, mehteri, ok atması, atçılığı, mas güreşi var. Hafta sonu anneler ve babalar çocuklarını getirsin. Gençliğin burada olması bize mutluluk veriyor. Çapı her geçen yıl genişletilerek, güzel noktalara gelecek bir organizasyon." şeklinde görüş belirtti.

Geçen hafta sonunda birçok branşta uluslararası şampiyonalarda önemli başarılar elde edildiğini aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bunlardan bir tanesi de güreş. Güreş Milli Takımlarımız, 5 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya aldı. Karatede 4 altın, 4 gümüş, 6 bronz madalya kazandık. Bilardo Avrupa Şampiyonası'nda takımlarda şampiyonluk elde ettik, bireyselde de bir sporcumuz Avrupa üçüncüsü oldu. Özlenen, hasretle beklediğimiz büyük başarıları görmeye başladık. Bu anlamda mutluyuz. Ne kadar büyük yatırımlar yapılırsa o kadar büyük başarıların geleceğini biliyoruz. Büyük başarıların daha da büyük olmasını istiyorsak gençliğimizi spora katmalıyız. Güreşte, karatede ve bilardoda başarılı olmuş tüm sporcularımızı kutluyorum. Sporcu kardeşlerimiz elinden geleni yaptı. Kendilerine ülkemizi sevince boğdukları için teşekkür ediyorum."

AA

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
12. ADAM
İlker Duralı