25 Haziran 2017 09:35 | Son Güncelleme: 25 Haziran 2017 09:38

Gazi Koşusu'nda 18 erkeğe karşı tek dişi! Dev yarışın favorisi...

Türk At Yarışçılığı'nın en büyük mücadelesi olan Gazi Koşusu'nun 91'incisi pazar akşamı İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilecek. Dev mücadele öncesi start alacak 19 safkanı Lig Radyo İnteraktif Bahis programcısı Barış Düşmez değerlendirdi...

Gazi Koşusu 91. kez Pazar akşamı Veliefendi Hipodromu'nda yapılacak. Ramazan Bayramı'nın ilk günü Saat 20.00'de başlayacak ve TJK, Tay TV ile CNN Türk'ten naklen yayınlanacak derbi öncesi At Yarış yazarı Barış Düşmez, 19 safkanı ve dev koşuyu değerlendirdi... İşte, Barış Düşmez'in yorumlarıyla, büyük heyecan öncesi Gazi Koşusu'nun en şanslıları...

1- DEPOSITORY (Jokeyi: Gökhan Gökçe) - Bugüne kadar 14 kez start aldı. Maiden, Şartlı 3 ve Handikap 15 koşu kazanabildi. Ekürilerine en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışacak.

2- ESKAYRA (Jokeyi: Gökhan Kocakaya) - Buraya gelene kadar start aldığı 11 yarışında da tabeladan düşmedi! Uzun mesafede start aldığı 4 koşusunda da birincilik mücadelesinin içerisinde yer aldı. 91. Gazi Koşusu’nu kazanmaya aday isimler arasında yer alıyor.

3- FINESSE (Jokeyi: Özcan Yıldırım) - Sait Akson koşusunda düzlüğe rakiplerinin en gerisinde çıkmasına ve yarış içerisinde trafik problemi yaşamasına rağmen sonlardaki etkili sprinti ile tüm dikkatleri üzerine toplayan FINESSE, kendisini ısrarla tercih eden jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde birinciliğin güçlü adayıdır.

4- GRIFFON (Jokeyi: Barış Kurdu) - Grubun en düşük handikap puanına sahip olanı. Bugüne kadar start aldığı yarışlarda sadece maiden koşu kazanabildi. Ekürinin formasını en iyi şekilde temsil etmeye çalışacak.

5- JUST EAGLE (Jokeyi: Nurettin Şen) - Çim pistte start aldığı 5 yarışında da kazanamadı! İstanbul’da ilk kez start alacak! Şansı oldukça az görünüyor.

6- LAST POINT (Jokeyi: Müslüm Çelik) - M.Niyazi Polatyar koşusunu kazanarak büyük bir sürprize imza atan ve bu koşuyu kazandıktan sonra ilgililerinin cezalı taksit yatırılarak kayıt yaptırdığı Koşunun sürpriz isimleri arasında yer alıyor.

7- NAÇAL (Jokeyi: Kadir Tokaçoğlu) - Sadece 5 yarış koşarak Gazi Koşusu’na geliyor. Kazandığı tek koşu Şartlı 3. 8 aylık aranın ardından 3 yarış gördü. Ekürisi Sinyor Şamil’e en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışacak.

8- OĞLUM BERATIM (Jokeyi: Mehmet Kaya) - Kış sezonunda hep start aldı. Gazi Koşusu’na katılan isimler arasında (20) yarışla grubun en fazla koşan ismi oldu. İstanbul’da start aldığı son 2 yarışında bir varlık gösteremedi. Tabeladan iyi bir yer kapmaya çalışacaktır.

9- ORANGE BLOSSOM (Jokeyi: Furkan Yüksel) - İstanbul’da start aldığı koşularda 2016 yılında yalnızca Satış koşusu kazanabildiğini görüyoruz. Bu rakipler yanında şansı oldukça az görünüyor.

10- PERSHING (Jokeyi: Halis Karataş) - Ergin Talay, Erkek Tay Deneme ve Sait Akson koşularını kazanarak ve bu yarışların tamamında üzerine koyarak hiç üzülmeden buraya geldi. Son 3 yarışında start alıp kazandığı jokeyi Halis Karataş idaresinde 91. Gazi Koşusu’nun favorisidir.

11 - PIANO SONATA (Jokeyi: Ahmet Çelik) - Bugüne kadar 11 kez çim pistte start alan tay, 1 koşu dışında ya kazandı ya da ikinci oldu. Koşmuş olduğu tüm yarışlarda tırnağında ne varsa sahaya yansıttı. Bugünde birincilik mücadelesine izleyeceğimiz isimler arasında yer alıyor.

12- RUNNER BULL (Jokeyi: Akın Sözen) - Ankara’daki G3 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koşusunu kazanarak tüm dikkatleri üzerine toplayan Runner Bull, G2 Mehmet Akif Ersoy koşusunda birincilik mücadelesinin dışında kalarak hayal kırıklığı yarattı. İyi ellerde hazırlanan tay son yarışının kötü izlerini silebilir.

13- SCAMP (Jokeyi: Deniz Yıldız) - Bugüne kadar start aldığı 11 yarışta hiç çim pistte adım atmadı! Bu pist ve mesafeye ilk kez çıkacak olan SCAMP’ın ortaya koyacağı performansı hep birlikte göreceğiz.

14- SİNYOR ŞAMİL (Jokeyi: Ayhan Kurşun) - Kemal Kurt ekürisinin bu koşuya katılacak 3 atından en şanslı görünen ismi. 2 ekürisinin desteği ile koşunun bombasını patlatmaya çalışacak.

15- STORM SEA SWELL (Jokeyi: Murat Gündüzeli) - Start aldığı 3 koşunu kazanma başarısı gösteren tayın en uzun koşmuş olduğu mesafe 1200. Bu mesafede ve böyle bir grupta ilk kez start alacak Storm Sea Swell’in göstereceği performans merak konusu.

16- ULAN BATOR (Jokeyi: Sadettin Boyraz) - İstanbul çiminde start aldığı 3 yarışında da ilk 4’ten düşmedi! Bu koşuya tempo üstadı jokey Sadettin Boyraz idaresinde katılacak. Son 400 metrede adını duyacağımız isimler arasında yer alıyor.

17- ZAFER ATEŞİ (Jokeyi: Uğur Polat) - Grubun bu mesafeyi en iyi koşacak isimler arasında görünüyor. Sonlardaki etkili sprinti ile birincilik mücadelesine ortak olmaya çalışacaktır.

18- ZÜMRÜTHAN (Jokeyi: Mustafa Çiçek) - Uzun mesafelerde start aldığı 4 yarışında da tabela içersinde yer alan tay, rakiplerinin eksik koşması halinde şansı artacak isimlerin arasında.

19- TARSUS BEYAZI (Jokeyi: Selim Kaya) - Bugünkü binicisi idaresinde G1 Kısrak Koşusu’nu kazanarak tüm dikkatleri üzerine toplayan ve koşuya katılacak tek dişi tay olan Tarsus Beyazı. rakiplerinin eksiklerinden kendine pay çıkarmaya çalışacaktır.

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler