11 Mayıs 2017 13:03 | Son Güncelleme: 11 Mayıs 2017 13:04

'Etnospor'da 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayacağız'

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Kazancı, "Bu sene 1 milyon ziyaretçiyi rahatlıkla ağırlayacağız. Kültürel etkinliklerimizi, bize ait olan yiyeceklerimizi vatandaşlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza sunmayı planlıyoruz." dedi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hakan Kazancı, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu, "Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla düzenlenen 2. Etnospor Kültür Festivali'nde yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayacaklarını söyledi.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen festivalle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kazancı, "Hazırlıklar son aşamada. Gayet güzel ortam ve hava var. Gece geç saatlere kadar arkadaşlarımız zor şartlarda çalıştı. Son eksikler tamamlanıyor. Çok heyecanlıyız. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. İnşallah çok güzel bir görselle spor ve kültürel faaliyetlerimizi vatandaşlarımıza sunacağız." diye konuştu.

Geçen sene Küçükçekmece'de düzenlenen etkinliğe gösterilen yoğun ilgiye değinen Kazancı, şunları kaydetti:

"Geçen sene olan ilgiyi gördüğümüz için bu sene ortamı değiştirdik. Ulaşım olarak kolay bir yer belirledik. İstanbul'un tarihi ve kültürel yarımadası olan Fatih'te Yenikapı Etkinlik Alanı'ndayız. Bu sene 1 milyon ziyaretçiyi rahatlıkla ağırlayacağız. Kültürel etkinliklerimizi, bize ait olan yiyeceklerimizi vatandaşlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza sunmayı planlıyoruz. İnşallah başarılı olacağız. Hafta sonu çoluk çocuk herkesi bekliyoruz."

Hakan Kazancı, amaçlarının çocuk ve gençlere hitap etmek olduğunu vurgulayarak, "Üç gün boyunca devam eden İstanbul Gençlik Festivali'nden bugünlerin yoğun olacağını hissettik. Gençlik, kültürel faaliyetlere ve geleneksel sporlara aç. Bu etkinliklerimizi devam ettirdiğimiz sürece, gençlerin talebini ve yoğunluğunu hep beraber göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Tütüncü: Festival, içerik ve atmosfer bakımından Türkiye'de tek 

Organizasyonun sanat yönetmeni Yasin Tütüncü, festivalin içerik ve atmosfer bakımında Türkiye'de tek olduğunu söyledi.

Festivalin gerçekleşmesinde Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile başkan yardımcısı Hakan Kazancı'nın büyük gayretleri olduğunu belirten Tütüncü, şöyle konuştu:

"İkincisini düzenlediğimiz Etnospor Kültür Festivali, müstesna bir organizasyon. Festivalin içerikleri ve oluşturduğu atmosfer bakımından Türkiye'de tek olduğunu söyleyebiliriz. Etkinliğin bir özelliği de buradaki kültürel aktivitelerin ve sporların katılımcılar tarafından deneyimlenebilmesi. O yüzden festivalimiz gerçekten sıra dışı. Bu yıl şehrin çok daha merkezi noktasındayız. Ulaşımın çok kolay, sahanın daha güzel olduğu bir yerdeyiz. Baharın yüzünü gösterdiği bu günlerde İstanbullular bunu bir fırsat olarak görecektir."

Etkinlikle ilgili bilgi veren Yasin Tütüncü, "Burası 1 milyon metrekarelik bir alan. Bu alanın yaklaşık 800 bin metrekaresinde festival icra ediliyor. 42 tane çadırımız var. Bu çadırların bir kısmı yörük kültürüne, bir kısmı da Orta Asya kültürüne ait. Bu çadırları konumlandırırken bir sunum değil de insanlara bu kültürü, hazineyi açmayı planladık. Obada ateşler yanıyor, ekmekler pişiriliyor, tatlılar, kardan dondurma yapılıyor. Spor dallarında insanlar atlara biniyor. Dopdolu ve capcanlı 500'ün üzerinde içerik sayabiliriz. Çok ciddi bir içeriğimiz var." şeklinde görüş belirtti.

AA

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
12. ADAM
İlker Duralı