21 Şubat 2018 14:25 | Son Güncelleme: 21 Şubat 2018 14:26

Trabzonspor'da milyonlar BUHAR oldu!

Ligde son oynadığı 6 maçta; 5 beraberlik, 1 de yenilgi alan bordo-mavili takım, toplam 7 milyon 700 bin TL'lik sportif performans ödülünü kaçırdı.

Üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla zirve yarışında bir hayli yara alan Trabzonspor, maddi anlamda da büyük bir zarara uğradı. Süper Lig'de son 6 maçından 5 beraberlik, 1 yenilgiyle ayrılan bordo-mavili takım, zirvenin 13 puan gerisine düşerken, önemli bir geliri de kaçırdı. TFF tarafından kulüplere aldıkları galibiyet ve beraberliğe göre dağıtılan sportif performans ödülünden Karadeniz ekibi son 6 maçta kasasına sadece 5 milyon 500 bin TL koyabildi. Fırtına, berabere biten 5 maçta 5 milyon 500 bin TL, kaybedilen 1 maçta ise 2 milyon 200 bin TL olmak üzere toplam 7 milyon 700 bin TL kaybetti. Federasyon beraberliklere 1.1 milyon TL, galibiyetlere ise 2.2 milyon TL ödeme yapıyor.

EN ÇOK BERABERE KALAN TAKIM
Bu arada Trabzonspor, Süper Lig'de en fazla berabere kalan takım olarak da dikkat çekiyor. Bordo-mavililer, aldığı 9 beraberlikle bu alanda zirvede yer aldı. Rıza Çalımbay'ın takımını 8 beraberlikle Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kayserispor takip etti.

BURAK YILMAZ İDMANA KATILMADI
Trabzonspor, hafta sonu oynayacağı Alanyaspor maçının hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yapılan antrenmana sakatlıkları bulunan Burak Yılmaz, Castillo, Hüseyin, Esteban ve Mustafa Akbaş katılmadı. Asbaşkan Ahmet Çubukçu ve yönetim kurulu üyelerinin de takip ettiği idmanda oyuncuların moralli olduğu gözlendi.

ALANYA MAÇI ÇIKIŞ OLACAK
Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, Alanyaspor maçıyla yeniden çıkışa geçeceklerini söyledi. Meriç, "Malatyaspor maçı sonrası da karamsar bir tablo yaşanmıştı. Bunun altından bu kadro çıkmıştı. Şimdi yine karamsar günlerin geride kalacağına inanıyoruz. Seri galibiyetlerle ligi en iyi yerde bitireceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu. (Sabah)

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler