26 Temmuz 2017 19:41 | Son Güncelleme: 26 Temmuz 2017 23:55

Medipol Başakşehir deplasmandan avantajla dönüyor

Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turunda Club Brugge ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Medipol Başakşehir, 2-0 geriye düştüğü maçta Belçika deplasmanında Club Brugge ile 3-3 berabere kaldı ve Türkiye'ye rövanş maçı için avantajlı bir skorla döndü.

Karşılaşmaya daha iyi başlayan taraf ev sahibi Club Brugge oldu. Brugge henüz 5. dakikada Emmanuel Bonaventure'nin bulduğu pozisyonu değerlendirmesiyle Medipol Başakşehir karşısında 1-0 öne geçti.

Başakşehir, 12. dakikada beraberliğe çok yaklaştı. Gelişen hücumda ceza sahasına açılan orta, Elia'nın önünde kaldı. Elia sağ çaprazda rakibinin da müdahalesine rağmen vurdu ancak top kaleciden kornere gitti.

Mücadelenin 16. dakikasında Club Brugge tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. 16. Stefano Denswil serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü ve top Volkan'ın uzanamayacağı yerden ağlara gitti. Club Brugge 16. dakikada skoru 2-0'a getirdi.

Başakşehir 38. dakikada etkili bir hücuma gerçekleştirdi. Kontratağa çıkan Başakşehir'de Adebayor orta alanı topla geçti. Adebayor daha sonra sağ kanattan ceza sahasına giriş yapan Visca'ya pasını çıkardı. Visca kaleci ile karşı karşıya hafif sağ çaprazdan vuruşunu gerçekelştirdi ancak top yan ağlarda kaldı.

İlk yarıda başka gol olmayınca, ilk 45 dakikayı Club Brugge temsilcimiz karşısında 2-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARI MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ

İkinci yarıda ise Başakşehir fırtınası vardı. İkinci devreye hızlı başlayan Başakşehir, önce oyunu dengeledi ardından da rakip kaleye saldırmaya başladı.

Maçın 59. dakikasında Marcio Mossoro, Başakşehir'in aradığı golü buldu. Mahmut Tekdemir'in kazandığı topla buluşan Mossoro, ceza sahasına girmeden sol ayağıyla çok sert vurdu ve kalecinin uzanamayacağı köşeye topu göndererek farkı bire indirdi.

Bu golün 5 dakika sonrasında ise Attamah'ın ara pasında buluşan yeni transfer Elia, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla skoru dengeledi: 2-2

Başakşehir fırtınası bu golle de durmadı. Karşılaşmanın 74. dakikasında sahneye bir kez daha Mossoro çıktı. Visca'nın şık ara pasında topla buluşan Brezilyalı futbolcu, düzgün bir vuruşla kaleciyi mağlup etti ve 2-0 geriye düşen Başakşehir'i 3-2 öne geçirdi.

Tur için çok avantajlı bir skoru elde eden Başakşehir, üstünlüğünü koruyamadı ve 79. dakikada yediği 2. gole benzer bir gol yedi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına ikinci golde olduğu gibi Denswil geçti ve sol ayağıyla Volkan Babacan'ın kapattığı noktaya topu gönderdi. Volkan Babacan uzanmasına rağmen topu kurtaramadı ve skor 3-3'e geldi.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmazken mücadele 3-3 sona erdi. Rövanş maçı 3 Ağustos tarihinde Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
MIXED ZONE
Ömer Necati Albayrak