20 Temmuz 2017 19:07 | Son Güncelleme: 20 Temmuz 2017 22:28

Galatasaray sahasında Östersunds'u geçemedi!

Galatasaray, Avrupa Ligi 2. ön eleme rövanşında İsveç ekibi Östersunds ile 1-1 berabere kaldı ve turnuvaya veda etti.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda temsilcimiz Galatasaray ile İsveç takımı Östersunds karşı karşıya geldi. Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi.

Östersunds'a turu getiren golü 60. dakikada penaltıdan Brwa Nouri attı. Galatasaray'ın golü 69. dakikada Ahmet Çalık'tan geldi.

İlk maçı 2-0 kaybeden Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda da kazanamayarak UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turunda veda etmiş oldu.

Galatasaray, bir sonraki resmi maçını sezonun ilk haftasında Kayserispor ile evinde oynayacak.

TEK DEĞİŞİKLİK: YOUNES BELHANDA

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında İsveç'in Östersunds takımını konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda tek değişiklik olması dikkati çekti.

Rakibiyle deplasmanda oynadığı maçı 2-0 kaybeden sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Igor Tudor, ilk maçın 11'inde yer alan isimlerden Garry Rodrigues'i yedek soyundururken, yerine Younes Belhanda'yı başlangıç kadrosuna aldı.

Slovakya'daki hazırlık kampında Macar ekibi Györ ile yapılan özel maçta sakatlanan Belhanda, Östersunds ile yapılan ilk müsabakada oynayamazken, uygulanan yoğun tedavinin ardından rövanş karşılaşmasına yetiştirildi.

Faslı futbolcu, Östersunds önünde Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıkmış oldu.

YASİN ÖZTEKİN, ÖZEL KRAMPONLA OYNADI

Östersunds'la deplasmanda oynanan ilk müsabakada ayak serçe parmağı kırılan Yasin Öztekin, özel bir kramponla da olsa rövanşta sahadaki yerini aldı.

Oynayabilmesi için sağlık ekibinin yoğun çaba serf ettiği Yasin, ağrı kesici iğne olup, ayak serçe parmağındaki kırığa rağmen oynayabilmesini sağlayacak özel bir krampon giyerek sahaya çıktı.

520 GÜNLÜK HASRET SONA ERDİ

Galatasaray, 520 gün sonra taraftarı önünde bir Avrupa kupası maçına çıktı.

Türk Telekom Stadı'nda son Avrupa kupası maçını 16 Şubat 2016'da UEFA Avrupa Ligi'nde İtalyan ekibi Lazio ile oynayan sarı-kırmızılı takım, Finansal Fair Play kriterlerine uyumsuzluk gerekçesiyle geçen sezon UEFA organizasyonlarından men edilmişti.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda eşleştiği Östersunds ile ilk maçını deplasmanda yapan Galatasaray, 520 gün sonra taraftarı önünde bir Avrupa müsabakasına çıkmış oldu.

30 BİN GALATASARAYLI TRİBÜNDE

Karşılaşmayı izlemeye gelen Galatasaray taraftarları, sarı-kırmızılı futbol takımına büyük ilgi gösterdi.

Sarı-kırmızılı ekibin sahaya çıkmasını alkışlarla ve tezahüratlarla karşılayan taraftarlar, önce tüm ekibi birlikte, ardından da oyuncuları tek tek tribüne çağırarak "üçlü" çektirdi.

Müsabakanın başlangıcında yaklaşık 30 bin futbolsever tribünlerde yerini aldı.

GALATASARAY, ÇOK İSTEKLİ VE HIRSLI BAŞLADI

Galatasaray, mücadeleye istekli ve hırslı başladı ancak organize olmakta güçlük çekti. İlk dakikalarda arka arkaya kanatlardan atak yapmaya çalışan Galatasaray, kademeli Östersunds savunmasını aşmakta zorlandı. 8. dakikadaki ilk tehlikeli atakta Maicon'un şutu kaleci Aly Keita'da kaldı.

Geçtiğimiz sezon duran topları savunmakta sıkıntı yaşayan Galatasaray, bu maçın 13. dakikasında da benzer bir sorun yaşadı. Kornerde 2 oyuncunun arasından kafayı vuran Pettersson'un şutunu Muslera, iyi yer tutarak kurtardı.

GOMIS HIRSLI, BELHANDA ETKİSİZ...

Galatasaray'ın topa sahip olduğu ve oyunu Östersunds kalesine yıktığı 15. dakikadan sonraki bölümde, bireysel yeteneklerle hücum edilmeye çalışıldı ancak 3. bölgede etkili olmakta zorlanan Galatasaray, pozisyon da bulamadı. Bu dakikalarda Bafetimbi Gomis'in hırslı oyunu dikkat çekti ancak ilk kez bir resmi maçta Galatasaray forması giyen Belhanda, etkili olamadı.

27. dakikada Galatasaray, Yasin Öztekin ile ilk kez gole çok yaklaştı. Ceza sahası içi sağ çaprazından Yasin'in çektiği şut direğin az farkla uzağından auta gitti.

GALATASARAY, ARKA ARKAYA POZİSYONLAR BULDU

Galatasaray'ın kontrolünde devam eden oyunda, topla oynama yüzdesinde Galatasaray yüzde 65'lere kadar ulaştı. 40. dakikada bir kez daha tehlikeli gelen Galatasaray, Martin Linnes ile ilk gole çok yaklaştı. Selçuk İnan'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Martin Linnes'in aşırtmaya çalıştığı topu, Keita iki hamlede kontrol etti.

Ataklarını sürdüren ve baskısını artıran Galatasaray, 44'te Gomes, 1 dakika sonra da Sinan Gümüş gole yaklaştı. Ardından, uzatma bölümünde Galatasaray, yüzde yüzlük gol fırsatından faydalanamadı. Korner sonrası oluşan karambolde top arka direkte Sinan Gümüş'ün önünde kaldı. Sinan Gümüş, boş kaleye rağmen çaprazdan topu direğe nişanladı.

Bu pozisyonun ardından mücadelenin ilk yarısı 0-0 sonuçlandı.

GALATASARAY 2. YARIYA BASKILI BAŞLADI

İkinci yarıya Galatasaray yine etkili başladı ve oyunu Östersunds yarı sahasına yıktı. Oyunu tamamen Östersunds ceza alanı çevresinde oynayan Galatasaray'da ilk değişiklik, 56'da Carole'un yerine Eren Derdiyok'un girmesiyle gerçekleşti. 3'lü savunmaya dönen Galatasaray'da Brezilyalı stoper Maicon, sağ açık gibi oynamaya başladı.

AHMET ÇALIK'IN HATASI, TURU GÖTÜRDÜ

Galatasaray'ın baskılı oynadığı ancak bir türlü pozisyona giremediği bu bölümün ardından Östersunds, ikinci yarıdaki ilk atağını yaptı ve golü buldu. Östersunds'ta yarı alanın gerisinden tek forvet Samman Ghoddos'a şişirilen topu Ahmet Çalık sektirdi. Topu kontrol eden Ghoddos, Muslera'dan sıyrılırken yerde kaldı ve Alman hakem Dankert penaltı kararını verdi.

60. dakikada topun başına gelen Brwa Nouri, topu ağlarla buluşturdu ve Östersunds 1-0 öne geçti. Bu golün ardından tribünlerden yönetim aleyhine tezahüratlar başladı ve istifa çağrısında bulunuldu.

69'DA GELEN GOL TEKRAR CANLANDIRDI

Galatasaray'da golün ardından moral bozukluğu dikkat çekerken, ikinci yarıdaki hırslı görüntü kayboldu. Bu dakikalardaki bireysel çabalar da oyunun kontrolünün alınmasını sağlamadı. 65. dakikada Östersunds'ta Saman Ghoddos ve Ronald Mukibi çıkarken, Curtis Edwards ile Douglas Bergqvist oyuna dahil oldu.

Galatasaray'da moral bozukluğu devam ederken Sinan Gümüş'ün ortası ve Ahmet Çalık'ın 69. dakikada gelen golüyle tekrar oyun canlandı.

Igor Tudor, maça ikinci müdahalesini yaptı ve santra öncesi Yasin Öztekin'in yerine Garry Rodrigues'i sahaya sürdü. Golün ardından Galatasaraylı futbolcular tekrar Östersunds kalesine baskı kurmaya başladılar.

Bu dakikalarda top Fernando Muslera'ya top geldiğinde Uruguaylı oyuncu lehine tezahüratlar yapılırken, bazı futbolculara top geldiğinde ise ıslıklar ve tepkiler yükseldi.

Galatasaraylı oyuncuların tüm çabalarına rağmen maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Türk Telekom Stadı'ndaki 1-1'lik sonuçla birlikte sarı kırmızılılar, Avrupa'ya çok erken veda etmiş oldu.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU FETHİYE – MARMARİS ETABINDA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLUYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BAŞLADI! İLK ETABI FABIO JAKOBSEN KAZANDI
Pedallar 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için çevrilecek
CANLI DİNLE
SÜRMANŞET
Erke Tümer