15 Eylül 2018 22:01 | Son Güncelleme: 15 Eylül 2018 22:02

Beşiktaş derbi öncesi moral depoladı

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi öncesi Yeni Malatyaspor maçını Pepe ve Babel'in golleriyle 2-1 kazandı. Kırmızı kart gören Gary Medel, derbide cezalı duruma düştü.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile Yeni Malatyaspor karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi Beşiktaş, 2-1'lık skorla kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 52. dakikada Portekizli stoper Pepe attı. Pepe bu golle birlikte bu sezon 5 gole ulaştı ve kariyer rekorunu kırdı.

İkinci yarıda oyuna giren Hollandalı yıldız Ryan Babel, 81. dakikada attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Malatyaspor, 89. dakikada Guilherme ile farkı 1'e indirdi ancak bu golün ardından eşitlik sayısı gelmeyince kazanan ev sahibi Beşiktaş oldu. 

Beşiktaş'ta Gary Medel, 56 ve 74. dakikalarda gördüğü iki sarı kartla oyundan ihraç edildi ve Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü.

Beşiktaş, bu galibiyetle birlikte puanını 10'a yükseltirken, Yeni Malatyaspor 7 puanda kaldı.

Beşiktaş, 20 Eylül'de Sarpsborg ile UEFA Avrupa Ligi'ne çıktıktan sonra 24 Eylül Pazartesi günü Kadıköy'de Fenerbahçe'ye konuk olacak. Yeni Malatyaspor ise gelecek hafta sahasında Rizespor'u ağırlayacak.

ADEM LJAJIC İLK KEZ İLK 11'DE

Beşiktaş'ın yeni transferi Adem Ljajic, siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçını Evkur Yeni Malatyaspor'a karşı oynadı.

Siyah-beyazlı kulübün İtalya ekibi Torino'dan kadrosuna kattığı Ljajic, takımının Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki mücadelesinde sahaya ilk 11'de çıktı. Ljajic, böylece ilk resmi maç heyecanını Vodafone Park'ta yaşadı.

Transferinin ardından ligin 4. haftasındaki Bursaspor karşılaşmasında kadroda yer alan ancak oynayamayan Sırbistanlı oyuncu, Evkur Yeni Malatyaspor karşısında hücumda takımına destek vermeye çalıştı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 3 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor maçına göre Evkur Yeni Malatyaspor karşısında ilk 11'de üç değişiklik yaptı.

Ligin 4. haftasındaki maçta ilk 11'de sahaya çıkan Adriano Correia, Tolgay Arslan ve Ryan Babel, Evkur Yeni Malatyaspor karşısında yedekler arasında yer aldı.

Siyah-beyazlı ekipte Adriano'nun yerine Caner Erkin sol bekte oynadı. Adem Ljajic, Tolgay Arslan'ın yerine ilk 11'de şans bulurken, son haftalarda düşüş yaşayan Ryan Babel'in yerine ise orta sahanın solunda Jeremain Lens forma giydi.

Beşiktaş'ta ayrıca Loris Karius, Pepe, Gary Medel, Ricardo Quaresma, Alvaro Negredo, Oğuzhan Özyakup, Domagoj Vida ve Gökhan Gönül, ilk 11'de şans buldu.

LORIS KARIUS, İLK KEZ VODAFONE PARK'TA

Beşiktaş'ın bu sezonki transferlerinden kaleci Loris Karius da Vodafone Park'ta ilk kez resmi maçta taraftarlarının önüne çıktı.

Deplasmandaki Bursaspor maçında ilk 11'de görev yapan Karius, Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesinde de aynı şansı yakaladı.

Karius, Altınordu ile Vodafone Park'ta oynanan hazırlık maçında da forma giymişti.

TOLGA ZENGİN KADRODA, ATIBA YİNE YOK 

Sakatlığı geçen kaleci Tolga Zengin de maç kadrosunda yer aldı.

Yaşadığı sorun nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'ndeki Partizan maçının yanı sıra Süper Lig'de Antalyaspor ve Bursaspor karşılaşmalarında kadroda bulunamayan Tolga Zengin, Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesine yedek başladı.

Bu oyuncunun yanı sıra Necip Uysal, Güven Yalçın, Enzo Roco, Dorukhan Toköz, Gökhan Töre ve Cyle Larin de yedekler arasında yer aldı.

Beşiktaş'ın geride kalan 5 sezondaki en istikrarlı ismi olan Atiba Hutchinson, Evkur Yeni Malatyaspor maçında da kadroda kendisine yer bulamadı. Geçen sezonun son bölümünde sakatlanan ve 2018-2019'un ilk 4 maçında bu nedenle forma giyemeyen Hutchinson, 5. haftadaki mücadelede de Şenol Güneş tarafından kadroda tercih edilmedi. Siyah-beyazlı ekipte Hutchinson gibi Utku Yuvakuran, Mustafa Pektemek ve Vagner Love da kadroda yer almadı.

MÜCADELE ÇOK GERGİN BAŞLADI

Mücadele oldukça gergin başladı. Beşiktaş'ın kontrolündeki oyunda tempo yükselmezken, Yeni Malatyaspor sahasına kapanıp savunma önceliğiyle oynadı. Beşiktaş'ın hata yapmasını bekleyen Malatyaspor'da Boutaib dışındaki tüm oyuncular savunma öncelikleriyle oynadı.

CANER ERKİN, GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Dengeli ve bol top kayıplarıyla geçen ilk 10 dakikanın ardından Beşiktaş, oyunu Malatyaspor yarı sahasında oynamaya başladı. Sürekli kanatlardan gelen Beşiktaş, 11. dakikada ilk tehlikeli atağını yaptı. Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmadan dönen topa Caner ceza alanı dışından gelişine vurdu ancak top direğin dibinden auta çıktı.

ADEM LJAJIC NEREDEYSE FİLELERİ BULUYORDU

Beşiktaş'ın sürekli kanatlardan Negredo üzerine oynamaya çalıştığı oyunda Malatyaspor stoperleri Sadık ve Mina'nın başarılı oyunları pozisyona engel oldu. 22. dakikada Beşiktaş, bu kez Ljajic ile yine bir duran top pozisyonunda gole yaklaştı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Quaresma pasını ceza alanı ön çizgisine doğru çıkardı, yerden giden topa Ljajic gelişine plaseyi vurdu. Top az farkla yandan dışarı gitti.

MALATYASPOR, 45+3'TE GOLE YAKLAŞTI, KARIUS ÇIKARDI

Faullerle sürekli duran ve sertlik dozajı yüksek olan maçta gerginlik dakikalar geçtikçe artmaya başladı. Beşiktaş'ın sürekli Caner ve Quaresma üzerinden oynadığı oyun da pozisyon getirmedi. Beşiktaş'ın kaleyi bulan ilk şutu 35'te Quaresma'dan geldi ancak bu pozisyonda da Malatyaspor kalecisi Ertaç hiç zorlanmadı.

Pozisyonsuz geçen ilk yarının sonunda Malatyaspor ilk ciddi atağını yaptı. Guilherme'nin 45+3'te çaprazdan attığı sert şutu Loris Karius harika bir refleksle çeldi ve bu pozisyonun hemen ardından hakem Halil Umut Meler ilk devreyi bitirdi.

PEPE GOLÜ ATTI, REKORUNU KIRDI!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ikinci yarının hemen başında etkisiz kalan Lens'in yerine Ryan Babel'i aldı.

İkinci yarıya daha etkili başlayan Beşiktaş, ceza sahası içindeki karambolün ardından Caner Erkin ile gole yaklaştı. Soldan çalımla içeri Caner Erkin'in 47'de attığı sert şut direk dibinden auta gitti. Beşiktaş, 52. dakikada sürpriz golcüsü Pepe ile Malatyaspor'un direncini kırmayı başardı.

Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale alanı içinde Sadık'ın arkasında çok iyi yükselen Pepe nefis bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

Pepe, bu golle birlikte bu sezon 5. gole ulaştı ve şimdiden profesyonel kariyerindeki en golcü sezon oldu.

MALATYASPOR, GOLDEN SONRA BASKI KURDU

Beşiktaş, öne geçtikten sonra Malatyaspor daha cesur bir oyun oynamaya başladı ve sarı kırmızılı konuk ekip arka arkaya tehlikeli ataklar yapmaya başladı. Fakat, bu dakikalarda Boutaib'in ceza sahası içinden vurduğu 2 pozisyonda ve Aleksic'in etkili frikiğinde kalede Loris Karius'un etkili kurtarışları oldu.

BEŞİKTAŞ, BASKIYI KIRDI, GOLÜ BULAMADI

Beşiktaş, 13 dakika boyunca yediği baskıyı 65. dakika civarlarında kırmaya başladı. 66'da Beşiktaş, Malatyaspor yarı alanına organize geçti. Rakip yarı alanda bomboş kalan Babel, Ljajic'in pasıyla sol kanattan içeri sokuldu. Onun pasında Quaresma'nın dokunduğu top kaleci Ertaç'ta kaldı.

Beşiktaş'ın oyun kurmakta da zorlanmaya başlaması üzerine Şenol Güneş, Quaresma yerine Tolgay Arslan'ı oyuna aldı.

GARY MEDEL'E KIRMIZI KART! DERBİDE CEZALI...

Beşiktaş'ın oyunu tutmak istediği bölümde Gary Medel kırmızı kart gördü. İlk sarı kartını 56. dakikada gören Gary Medel, 74'te Boutaib'e yatpığı faulün ardından hakem Halil Umut Meler tarafından kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi. Beşiktaş tribünleri, bu kartın ardından, "Yönetim uyuma, Beşiktaş'a sahip çıktı." tezahüratları yaptı ve karara uzun süre tepki gösterdi.

Gary Medel, bu kırmızı kartın ardından Fenerbahçe maçında cezalı duruma düştü.

RYAN BABEL, 81'DE GALİBİYETİ GARANTİLEDİ

Malatyaspor, bu kırmızı karttan sonra set hücumu yapmak istedi ve paslaşmalar başladı ancak sürekli pas hatalarıyla istediği oyunu uygulayamadı. Beşiktaş, son 10 dakikada kalesinde göreceği büyük baskıya karşın 81. dakikada Ryan Babel ile bulduğu golle rahatladı.

Orta sahadan gönderilen uzun pasla sol kanatta buluşan Alvaro Negredo, Arturo Mina'dan sıyrıldıktan sonra yerden pasını altıpas içerisinde bulunan Ryan Babel'e gönderdi. Babel'in gelişine çektiği şutta top Evkur Yeni Malatyaspor ağları ile buluştu.

Maçın kalan bölümünde Malatyaspor oyun disiplininden koptu. 1 kişi eksik olan Beşiktaş ise ayağa paslarla oyunu tuttu ve zaman zaman Malatyaspor kalesinde 3. gole de yaklaştı ancak farkı artıracak gol gelmedi. 

Yeni Malatyaspor, Brezilyalı oyuncusu Guilherme ile 89'da farkı 1'e indirdi. Ceza sahası içinde yaşanan karambolde Loris Karius, ilk pozisyonda iyi bir kurtarış yaptı ancak top ceza sahası içinde Malatyasporlu futbolcularınönünde kaldı. Boutaib'in vuruşunu çizgide Gökhan Gönül çıkardı, dönen topa Guilherme kafayla vurdu.

6 dakikalık uzatma bölümünde Malatyaspor, daha cesur bir şekilde Malatyaspor kalesine gitti ancak başka gol olmayınca kazanan, 2-1'lik skorla Beşiktaş oldu. 

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler