27 Temmuz 2017 12:22 | Son Güncelleme: 27 Temmuz 2017 12:24

Andre Castro: Fenerbahçe'nin bana ilgisi vardı

Göztepe'nin yeni transferlerinden Portekizli orta saha oyuncusu Andre Castro, Fenerbahçe'nin de kendisiyle ilgilendiğini ancak resmi bir transfer teklifinde bulunmadığını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın yeni sezon hazırlıkları kapsamında  Avusturya'nın Salzburg şehrinde kamp yaptığı otelde, AA muhabirine açıklamada  bulunan Castro, şöyle konuştu:
 
 "Fenerbahçe'nin bana ilgisi vardı ama resmi, elle tutulur bir şey  olmadı. Bana resmi teklif Göztepe'den geldi, Göztepe'nin beni gerçekten  istediğini hissettim. Bu, benim için çok önemliydi. Hayatta her zaman  istenildiğim ve mutlu olacağım yerde bulunmak isterim. Bunun da Göztepe olduğunu  düşündüm. Fenerbahçe'den bu şekilde bir teklif söz konusu olmadı."
 
"Coşkulu taraftarı, Göztepe'ye gelmemin ana nedeni"
 
 Kasımpaşa'da çok güzel 4 yıl geçirdiğini dile getiren Portekizli  futbolcu, Göztepe'ye transfer olma sebebini şöyle açıkladı:
 
"Coşkulu taraftarı, Göztepe'ye gelmemin ana nedeni. Tüm futbolcular,  coşkulu tribünlerin önünde top oynamak ister. Şu ana kadar aldığım duyumlar  taraftarımızın muhteşem olduğu yönünde. Bu, beni çok motive ediyor. Kasımpaşa'ya  da minnettarım. Oradaki 4 yılım da muhteşemdi ama artık benim için bir değişim  zamanı geldiğini hissettim ve bir karar aldım. Göztepe'de olduğum için çok  mutluyum. Umarım başarılı bir yıl geçiririz."
 
"Portekiz futbolunun temeli iyi organizasyon"
 
Andre Castro, kulüplerin iyi altyapı organizasyonları sayesinde  Portekiz'den çok sayıda yetenekli oyuncu çıktığını anlattı.
 
Portekiz kulüplerinin tümünün altyapısında bir sistem  görülebileceğinin altını çizen Castro, "Portekiz'de 10 yaşındaki bir çocuğa  futbolun tüm temel prensipleri öğretiliyor, genç yaştaki futbolculara da nasıl  profesyonel olacakları anlatılıyor. Portekiz'deki oyuncular çok yetenekliler ama  aynı zamanda hepsi çok profesyoneller. Taktik olarak çok hızlı bir gelişim  sağlıyorlar, oyunu çok iyi okuyorlar. Bu nedenle yurt dışına giden oyuncuların  çok başarılı olduğunu görürsünüz." ifadelerini kullandı.
 
"Türkiye'ye gelmek isteyen çok sayıda Portekizli futbolcu var"
 
Süper Lig'in Avrupa'nın önemli liglerinden biri olduğunu vurgulayan  Portekizli futbolcu, "Portekiz'den Türkiye'ye gelmek isteyen çok sayıda oyuncu  var çünkü Türkiye ligi, her sene kendini geliştiriyor. Ben de burada olduğum için  çok mutluyum." şeklinde konuştu.
 
 Türkiye'de çok yetenekli futbolcularla birlikte oynadığını aktaran  Castro, "Babel ve Donk, muhteşem futbolculardı. Bunların arasında Scarione biraz  farklıydı çünkü hiç beklemediğiniz anlarda, inanılmaz işler yapardı. Babel, Donk  ve Scarione, Türkiye'de birlikte oynadığım en iyi futbolculardı."  değerlendirmesinde bulundu.
 
 Andre Castro, saha içinde en çok devamlılığına güvendiğini söyleyerek,  "Her maçta elimden gelen her şeyi vermeye çalışıyorum. Tabii ki her zaman aynı  performansı gösteremem ama o maçın gerektirdiklerini analiz ederim ve gerekeni de  yaparım." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU FETHİYE – MARMARİS ETABINDA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLUYOR
CANLI DİNLE
12. ADAM
İlker Duralı