10 Eylül 2017 21:21 | Son Güncelleme: 10 Eylül 2017 21:23

Ufuk Sarıca: Mücadeleden dolayı takıma teşekkür ediyorum

12 Dev Adam'ın, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası son 16 turunda İspanya'ya 73-56 mağlup olduğu mücadelenin hemen ardından milli takım baş antrenörü Ufuk Sarıca sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundu.

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası son 16 turunda, turnuvanın en önemli favorilerinden İspanya ile karşılaşan A Milli Basketbol Takımımız karşılaşmadan 73-56 mağlup ayrıldı. Baş antrenörümüz Ufuk Sarıca mücadelenin ardından hem maçı hem de turnuvayı değerlendi.

"Hiçbir şey imkansız değil."

Ntvspor'a konuşan Sarıca: "Öncelikle üzgünüm. Son 5-6 dakikaya kadar oyuna ortaktık. Oyunumuzdan dolayı çok gururluyum. İspanya'yı çok zorladık. Hiçbir şey imkansız değil. Elinden geleni herkes yaptı. Sistemimize sahip çıktık. Şanssız anlarımız oldu. Güzel işler yaptığımızı söyleyebilirim. Mücadeleden dolayı takıma teşekkür ediyorum."

Hakem yönetimini de kısaca değinen Sarıca: "Turnuva öncesinde anlatılan FIBA'nın şutörü koruma kuralı vardı fakat düzgün uygulanmadı. Çalınmayan bazı düdükler, komik komik teknik fauller var. Buradaki hakem kalitesi daha yüksek ve standart olması lazım."

Grup aşamasında D Grubu'nu 2 galibiyet 3 mağlubiyet ile kapatan millilerimiz, grupta 4. sırayı alarak son 16 turunda C Grubu'nun 1.si İspanya ile eşleşmişti.

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
BAHİS MASASI
Sarper Can Ayaz