08 Haziran 2017 16:54 | Son Güncelleme: 08 Haziran 2017 16:57

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde final serisi başlıyor

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin ilk maçında, yarın Fenerbahçe ile Beşiktaş Sompo Japan karşı karşıya gelecek. Ülker Sports Arena'daki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

Ligde normal sezonu lider bitiren Fenerbahçe, çeyrek finalde TOFAŞ'a 2-0, yarı finalde de Darüşşafaka Doğuş'a 3-0 üstünlük sağlayarak finale yükseldi.
 
Sezonu ikinci sırada tamamlayan Beşiktaş Sompo Japan ise çeyrek finalde Gaziantep Basketbol'u 2-0 geçtikten sonra yarı finalde Anadolu Efes'e 3-1 üstünlük sağladı ve adını finale yazdırdı.
 
Toplam 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı final serisinde ikinci maç, 11 Haziran Pazar günü yine Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde yapılacak.
 
Obradovic'in Beşiktaş yenilgisi yok
Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli takımdaki kariyerinde Beşiktaş'a hiç maç kaybetmedi.
 
Obradovic'in 2013 yılında göreve gelmesiyle Fenerbahçe, söz konusu 11 maçlık seriyi yakaladı.
 
3. kez rakip oldular
Fenerbahçe ve Beşiktaş, 3. kez play-off'ta birbirine rakip olacak.
 
İlk eşleşme 1992-1993 sezonunda gerçekleşti. Fenerbahçe, çeyrek final serisinde rakibini 2-0'la geçti. Son eşleşme ise 2011-2012 sezonunda oldu. Beşiktaş, sarı-lacivertli takıma karşı çeyrek final serisinde 2-0 üstünlük kurdu ve sezon sonu şampiyonluğa ulaştı.
 
Ufuk Sarıca, iki final kazandı
Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, Pınar Karşıyaka'nın başındayken, Obradovic'in Fenerbahçe'sine karşı Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda üstünlük kurdu.
 
Sarıca'nın çalıştırdığı Pınar Karşıyaka, 2013-2014 sezonu Türkiye Kupası finalinde Obradovic'in takımını 82-73 yenerek kupaya uzandı.
 
İki başantrenör 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında da karşı karşıya geldi. Bu maçı da Ufuk Sarıca'nın öğrencileri 77-75 kazanarak kupanın sahibi oldu.
 
Galibiyet sayısında Obradovic üstün
İki tecrübeli başantrenör bugüne dek 19 kez karşı karşıya geldi.
 
Bu maçlarda Obradovic'in Fenerbahçe'si, Ufuk Sarıca'nın takımları karşısında 11 galibiyet elde etti. Ufuk Sarıca ise Obradovic'in takımı karşısında Pınar Karşıyaka ile galibiyetler yaşadı. Sarıca'nın çalıştırdığı İzmir temsilcisi, Fenerbahçe'yi 8 kez yendi.
 
Obradovic tarihe geçmenin eşiğinde
Final serisinde Fenerbahçe'nin mutlu sona ulaşması durumunda, Obradovic ligin en fazla şampiyonluk kazanan (3) yabancı başantrenörü unvanına sahip olacak.

 

 

 

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU FETHİYE – MARMARİS ETABINDA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLUYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BAŞLADI! İLK ETABI FABIO JAKOBSEN KAZANDI
Pedallar 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için çevrilecek
CANLI DİNLE
NESİNE.COM SAATLERİ