26 Mayıs 2017 10:47 | Son Güncelleme: 26 Mayıs 2017 10:49

NBA'de Michael Jordan'ı geçen ilk isim!

LeBron James, takımı Cleveland Cavaliers'ın Boston Celtics'i 135-102 yenerek NBA finaline yükseldiği maçta attığı 29 sayıyla Michael Jordan'ın 19 yıldır ulaşılamayan rekorunu kırmayı başardı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Cleveland  Cavaliers'ın yıldızı LeBron James, NBA tarihinin en skorer oyuncuları listesinde  zirveye yükseldi.
 
Son şampiyon Cleveland Cavaliers, Doğu Konferansı finalinde Boston  Celtics ile yaptığı 5. maçı 135-102 kazandı. Bu sonuçla seriyi 4-1 önde  tamamlayıp adını finale adını yazdıran Cleveland Cavaliers'ın yıldızı James, NBA  tarihinin en skorer oyuncusu oldu.
 
LeBron James, Boston Celtics'e serinin son maçında 29 basket atarak  NBA'de 5 bin 989 sayıya ulaştı. Cleveland Cavaliers'ın yıldızı, 5 bin 987 sayıyla  NBA'in en skorer oyuncusu olarak tarihe geçen Michael Jordan'ı geride bıraktı.
 
Jordan bu rekora Chicago Bulls formasını giydiği dönemde 1998 yılında  Utah Jazz ile yaptıkları maçta attığı sayılarla ulaşmıştı.
 
James, 5 bin 762 sayısı bulunan efsane oyuncu Kerim Abdül Cabbar'ı bu  ay başında Toronto Raptors'a attığı 39 basketle geçmişti.
 
LeBron James, en skorer oyuncu rekorunu NBA'deki 212. maçında eline  geçirdi. Michael Jordan ise 179 maçtaki performansıyla en skorer oyuncu olmuştu.
 
NBA'da 1 Haziran'da başlayacak final müsabakaları Cleveland Cavaliers  ile Golden State Warriors arasında oynanacak.

 

 

 

 

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BODRUM – KUŞADASI ETABI İLE DEVAM ETTİ
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
CANLI DİNLE
MAÇ GÜNÜ