21 Ekim 2017 17:01 | Son Güncelleme: 21 Ekim 2017 17:03

Galatasaray, Karşıyaka deplasmanında zorlanmadı

Seyircisiz maçta Pınar Karşıyaka, karşılaştığı Galatasaray Odebank'a iç sahada 91-75 mağlup oldu.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, seyircisiz karşılaşmada Galatasaray Odeabank'ı ligin üçüncü haftasında konuk etti. Galatasaray Odeabank, deplasmanda rakibini 91-75'lik skorla geçmeyi başardı.

Karşılaşma iki takım arasında geçen sene oynanan maçta Karşıyaka'nın almış olduğu cezadan kaynaklı seyircisiz oynandı.

Galatasaray Odeabank, Karşıyaka deplasmanındaki karşılaşmaya DaJuan Summers ve Dwight Hardy'den bulduğu üçlüklerle 0-6 üstünlükle başladı. Karşıyaka, rakibine Egemen ve Wood'tan bulduğu basketlerle karşılık vererek 7:27 kala skoru 5-6'ya getirdi. Christmas ve Göksenin ile basketler bulan Galatasaray, çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümünü 7-13 üstün geçti. Çeyreğin kalan bölümünde Jarrod Jones'u devreye sokan Karşıyaka son dakikaya 15-17 ile girmeyi başarsa da Hendrix ve Hardy'nin sayılarıyla Galatasaray çeyreği 15-21 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Scotty Hopson ve Richard Hendrix'in basketleriyle başlayan Galatasaray Odeabank, farkı arttırmayı başardı ve 6:12 kala 21-32 öne geçerek Pınar Karşıyaka'yı mola almak durumunda bıraktı.Karşıyaka moladan Berk Uğurlu ve Metin Türen'in üçlükleriyle döndü ve ilk 5 dakikalık bölüm 27-34 ile geçildi. Scotty Hopson'ın üçlüğüne, ev sahibi ekip Jarrod Jones ile cevap verdi ve 3:31 kala 32-39'luk skor Erman Kunter molasını getirdi. Fakat moladan iyi dönen 6-0'lık seri ile Karşıyaka oldu. D.J. Kennedy'i devreye sokarak başarılı oyununu çeyreğin sonuna kadar sürdüren ev sahibi ekip ilk yarıyı 43-41 önde tamamladı.

İlk yarı sonunda Pınar Karşıyaka'da Jarrod Jones ve D.J. Kennedy 9'ar sayıyla en skorer isimler konumundalar.

Galatasaray Odeabank'ta ise Scotty Hopson ürettiği 11 sayıyla ilk yarının en skorer ismi oldu. 

Üçüncü çeyreğe deplasman ekibi Galatasaray, yine iyi başlamayı başardı. İlk yarıyı 2 sayıyla geride kapatan Sarı Kırmızılılar, DaJuan Summers ile üst üste üçlükler bularak çeyreğin bitimine 4:24 kala 51-59 ile farkı 8 sayıya çıkardı. Çeyreğin sonunda Renfroe ve Göksenin ile basketler bulan Galatasaray Odebank, üçüncü çeyreği 54-66 önde tamamladı. 

Son çeyrekte Jarrod Jones ve D.J. Kennedy ile etkili olan Karşıyaka, 5:42 kala 68-74 ile farkı indirmeyi başardı. Ama Galatasaray, özellikle Hendrix'i çeyreğin sonunda etkili kullanarak bu kez rakibine galibiyet şansı vermedi. Galatasaray, seyircisiz maçta rakibini 75-91'lik skorla mağlup etti. 

Pınar Karşıyaka'nın bu sezonki en etkili ismi Jarrod Jones yine 22 sayı, 9 ribaunt ile öne çıksa da performansı takımının galibiyeti adına yeterli olmadı. Ev sahibi ekipte D.J. Kennedy de maçı 16 sayı, 8 ribaunt ile tamamladı. 

Galatasaray Odeabank'ta ise eski karşıyakalı DaJuan Summers ile Richard Hendrix 17'şer sayıyla takımlarının en skorer isimleri olurlarken Alex Renfroe da 12 sayı, 13 asist ile maçı tamamladı. 

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler