16 Mart 2018 11:17 | Son Güncelleme: 16 Mart 2018 11:21

Euroleauge'de yılın maçı!

Euroleague’nin en iyi hücum eden takımı CSKA Moskova ile en iyi savunma ekibi Fenerbahçe Doğuş bugün kozlarını paylaşacak. Sarı-Lacivertliler ortalama 90’ın üzerinde atan Rus devini 70 sayılarda tutup, evinde galibiyet arayacak.

Euroleague’de normal sezonda 26. hafta dev bir maça sahne olacak. İki şampiyonluk adayı, son yıllarda büyük rekabet içinde olan iki takım, karşı karşıya gelecek. Gerek CSKA, gerekse Fenerbahçe Doğuş ilk dört sırayı, yani Play-Off’ta saha avantajını eline geçirdi. Puan olarak çok fazla anlam ifade etmeyen ama yaklaşan Final-Four öncesi, iki takımın verecekleri mesaj açısından önem taşıyan bir maç. Sonuçta, 4 ve 8. takımlar da belirlenmedi. Aşağı yukarı güç olarak birbirine yakın takımlarla eşleşilecek. O yüzden, iki takım da saha avantajını eline geçirdiği için, bu maçtan kazanmak kadar keyif almaya çalışacaklardır.

Kanarya 3 maçtır kazanıyor

Fenerbahçe Doğuş, Berlin’de uzatmada kaybettikleri finalden sonra rakibini son üç maçtır yeniyor. CSKA’ya büyük üstünlük kurmuş durumdalar. Galibiyet, hem prestij, hem de psikolojik üstünlüğün devam etmesi anlamı taşıyacak. İki takım da sezon içinde sakatlık sorunları yaşadı ama şu an tamamen sağlıklı durumdulara. Özellikle Fenerbahçe Doğuş’ta Kaliniç’in dönmesi, Obradoviç’in elini rahatlattı. Geçen yılki şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Sırp forvet, hücumda bir çok pozisyonda oynayabiliyor, ribauntlara katkı veriyor ve savunmada da hem uzun, hem de kısa oyuncuları tutabiliyor. Zaten onun dönmesinden sonra Real Madrid ve CSKA galibiyetleri geldi, uzunların yükü de hafifledi. CSKA’da iki pivot Othello Hunter ile Kyle Hines geri döndü. Sezon başından bu yana sakat olan Westermann da form tutmaya başladı. Rus ekibinin Rudd transferiyle hem uzun, hem de kısa rotasyonu iyice genişledi.

Fenerbahçe tempoyu düşürmeye çalışacak

İki dev takımın mücadelesinde, farkı biraz da coachlar yaratacak. Obradoviç, bu derbilerde çırağı İtoudis’e üstünlük sağlamış durumda. CSKA, Rodriguez, De Colo, Higgins gibi kısaları ile rakiplerine üstünlük sağlamaya çalışan bir takım. Müthiş bir guard rotasyonları var. Fenerbahçe’nin guardları ise sezon başından beri istikrar yakalayamadı. Bazen çok iyi, bazen çok kötü oynuyorlar. Obradoviç, bu tip maçlarda rakibi durdurmayı başarıyor. Ne Real, ne de CSKA Fenerbahçe karşısında normal istatistiklerine ulaşamıyor. Geçen yıl da Ülker Arena’daki maç 77-71 bitmişti. Ortalama 90’ın üzerinde atan CSKA, 71’de kalmıştı. Yine benzer bir senaryo bizi bekleyecek. Sarı-Lacivertliler, skoru ne kadar düşürürse, kazanma şansı o kadar artacak.

Euroleague’den Javor sürprizi

Bu şartlarda iki takım da maça çok fazla konsantre olmuş durumda. Biletler de çıktığı gibi bitti ve Ülker Arena bugün tam kapasite olacak. Bu maçın taraftar açısından bir başka önemi de, hakemin Sloven Damir Javor olması. Berlin’deki finalin kaybedilmesinde başsorumlu olarak görülen, o günden bu yana Ülker Arena’da maç yönetmeyen Javor, ilk kez Fenerbahçe taraftarının karşısına çıkacak. Şimdiden tepkiler yükselmeye başladı. Onun açısından da zor bir maç olacak.

(Fanatik)

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU FETHİYE – MARMARİS ETABINDA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLUYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BAŞLADI! İLK ETABI FABIO JAKOBSEN KAZANDI
Pedallar 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için çevrilecek
CANLI DİNLE